De la carne până la condimente, vă prezentăm o listă întocmită de specialiști, care arată cât de mult vor rezista alimentele de bază în frigider. Unde am fi fără un frigider spațios? Ei bine, pentru început, am face mult mai multe drumuri la magazinul alimentar.
Cât timp rezistă în frigider alimentele
Nu toată lumea știe cât timp rezistă, cu adevărat, alimentele în frigider. Perioada în care pot fi păstrate depinde de mai mulți factori. Experții în alimentație au deslușit misterul. În timp ce majoritatea alimentelor tale au o dată de expirare, există o diferență între data expirării și momentul în care ar trebui să le arunci.
Produsele precum ouăle, carnea, lactatele sunt alimente foarte perisabile și merită o atenție deosebită. Consumate alterate, aceste alimente vă pot expune la bacterii patogene, ceea ce poate duce la intoxicații alimentare. Simptomele pot dura între patru zile și o săptămână, iar în unele cazuri, pot fi chiar fatale.
„Păstrați toată carnea, peștele și crustaceele pe raftul de jos, mai ales dacă le depozitați crude, dar aceasta este o practică bună chiar dacă carnea este gătită. Aceste alimente găzduiesc agenți patogeni și microbi de deteriorare care se pot scurge pe celelalte alimente ale dumneavoastră”, explică Caitlin Clark, cercetător în domeniul alimentar.
Mai jos vă prezentăm o listă cu data limită până la care alimentele pot fi ținute în frigider:
- Ouă, Carne și Pește, Bacon: 7 zile
- Friptură de vită, fripturi sau coaste, nefierte: 3 până la 5 zile
- Pui, fiert (inclusiv rotisor): 3 până la 4 zile
- Pui, nefiert: 1 până la 2 zile
- Și multe altele…
Concluzie
Este important să cunoaștem cât timp putem păstra alimentele în frigider pentru a ne asigura că consumăm produse sigure și sănătoase.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Ce se întâmplă Doctore? și poate fi vizualizată direct aici.