Secretarul britanic de Externe David Cameron s-a întâlnit luni seară cu Donald Trump. Fostul prim-ministru britanic între anii 2010 și 2016 s-a dus la Mar-a-Lago, reședința din Florida al fostului președinte american. Ce a discutat David Cameron cu Donald Trump? Înainte de a se întâlni cu secretarul de Stat american Antony Blinken și a discuta despre situația din Fâșia Gaza, David Cameron l-a vizitat pe Donald Trump. Cei doi politicieni au discutat despre cheltuielile pentru apărare ale NATO, despre viitoarele alegeri din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, despre Brexit și încheierea războiului din Ucraina. Cei doi au luat cina, la care a fost prezentă și Karen Pierce, ambasadorul britanic în SUA. Donald Trump a spus că dacă va fi reales președinte, va solicita Ucrainei să-și cedeze teritoriile Crimeea și Donbasul către Kremlin. De asemenea, va negocia un acord de pace cu Federația Rusă. Trump pretinde că poate face acest lucru în doar „24 ore”.
Ucrainenii rămân fără muniție din cauza sistării ajutorului american. David Cameron, premierul care a demisionat după Brexit, a subliniat importanța sprijinului american pentru Ucraina în fața Rusiei. Situația se complică odată cu refuzul republicanilor din Congresul american de a mai acorda ajutor financiar Ucrainei. Donald Trump a amenințat că SUA nu vor interveni într-un conflict dintre Europa și Rusia. În plus, a cerut statelor membre NATO să-și plătească contribuțiile. Producția masivă de muniție din partea Rusiei pune în pericol stabilitatea în regiune. Sondajele din SUA arată că Trump are șanse mari să fie reales președinte, în timp ce Partidul Conservator din Marea Britanie se confruntă cu o scădere de popularitate. Premierul Rishi Sunak ar putea pierde guvernarea în fața Partidului Laburist.
David Cameron și Donald Trump au discutat și despre situația din Gaza, criticând modul în care Israel gestionează conflictul din Fâșia Gaza. Trump a criticat bombardamentele asupra zonelor civile, în timp ce Cameron a subliniat că sprijinul Regatului Unit pentru Israel nu este necondiționat și că respectarea legilor umanitare este crucială. Israelul trebuie să finalizeze conflictul rapid, dar trebuie să aibă grijă și de relațiile internaționale.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.