De câțiva ani buni, Cosmin Dragomir se dedică cercetării istoriei, poveștilor și rețetelor sarmalelor din întreaga lume pentru cartea „Enciclopedia universală a sarmalelor. De ce sunt și românești”.
Una dintre descoperirile sale remarcabile este rețeta de sarmale murate, o specialitate georgiană.
Pentru teste, Cosmin s-a asociat cu colaboratorul său, Lucian Dragomir, producător de legume bio din Brașov. Deși sunt frecvent percepuți ca fiind frați din cauza numelui de familie, acest lucru este doar o coincidență. Împreună, cei doi au preparat sarmale murate și au reușit să le comercializeze în două restaurante românești. Sarmalele murate sunt niște murături neobișnuite, mai ales prin formă, dar extrem de gustoase, asemănătoare, să spunem, gogoșarilor umpluți cu varză.
Descoperă rețeta fabuloaselor sărmăluțe murate AICI.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Ce se întâmplă Doctore? și poate fi vizualizată direct aici.