Avocado este recunoscut ca unul dintre cele mai complete alimente, bogat în nutrienți, acizi grași esențiali, vitamine și grăsimi sănătoase. Poate fi integrat în diverse combinații și completează orice masă sănătoasă și hrănitoare. Cu toate acestea, selectarea unui avocado perfect copt poate fi o provocare.
Cum să alegi cel mai bun avocado?
Culoarea, textura și mirosul sunt principalele indicii care te pot ajuta să identifici un avocado copt. Un avocado copt va avea o textură moale, care poate fi testată prin presarea ușoară cu degetele.
Dacă dorești să păstrezi un avocado pentru mai mult timp, asigură-te că nuanța acestuia este verde și strălucitoare, indicând un timp de coacere mai lung. Avocado necopt ar trebui păstrat la temperatura camerei.
Palpează fructul cu atenție: Un mod optim de a verifica nivelul de coacere al unui avocado este să-l strângi ușor în pumn. Fructele și legumele mai coapte vor fi mai puțin moi la atingere, în timp ce cele necoapte vor fi mai dure. Dacă pulpa se simte moale sau se mișcă separat de piele, acesta a început să putrezească la interior.
Verifică petele: Un alt aspect important este să examinezi fructul pentru semnele evidente de deteriorare. Un avocado stricat va prezenta pete maronii/negre pe coajă, fiind de obicei nepotrivit pentru consum.
Greutatea contează: În alegerea unui avocado, greutatea acestuia poate fi un indicator. Fructele mai grele indică de obicei o calitate superioară, în timp ce un fruct prea ușor poate fi uscat sau putrezit în interior. Un fruct ferm și greu este, în general, mai proaspăt.
Avocado cu pete maro, galbene sau miez negru: se consumă sau se aruncă?
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Ce se întâmplă Doctore? și poate fi vizualizată direct aici.