Această veste vine într-un moment crucial pentru cele două echipe de fotbal din România. UTA Arad se află în fruntea clasamentului în play-out și nu se confruntă cu probleme legate de retrogradare, în timp ce Dinamo se află pe locul 15, poziție care ar duce echipa în Liga 2, după primele 3 etape.
Vestea privind decizia luată în urma recursului vine ca un șoc pentru suporterii dinamoviști, aceștia sperând că suspendarea inițială de 4 etape va fi redusă. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat verdictul care nu a fost pe placul echipei Dinamo. Ambele cluburi au posibilitatea să conteste hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile de la comunicare.
„SC DINAMO 1948 SA vs. CDE a LPF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Decizia este definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată în data de 09.04.2024, în cadrul unei ședințe nepublice la sediul LPF.”
„AFC UTA ARAD vs. CDE a LPF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Decizia este definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată în data de 09.04.2024, în cadrul unei ședințe nepublice la sediul LPF.”
Suporterilor echipei Dinamo li s-a interzis accesul la meciurile rămase din acest sezon pe teren propriu din cauza incidentelor violente de la partida cu UTA Arad, în care fanii s-au implicat în confruntări cu suporterii de la CSA Steaua.
Ambele echipe, Dinamo și UTA Arad, au primit inițial câte 4 etape de suspendare din cauza incidentelor de la meciul direct, însă au făcut recurs după ce au primit motivarea deciziei. Dinamo a executat deja o etapă din suspendare, având în vedere că la meciul cu Petrolul au fost prezenți câțiva sute de copii. Situația a fost similară și în cazul UTA Arad, care a jucat împotriva lui Botoșani în fața a 5000 de copii.
Decizia finală a fost nefavorabilă pentru Dinamo, astfel că meciurile cu Poli Iași, Voluntari și UTA Arad se vor desfășura fără spectatori adulți, doar cu copii cu vârsta de maximum 14 ani în tribune, așa cum s-a întâmplat și la partida cu Petrolul, încheiată la egalitate, scor 1-1. UTA Arad mai are de disputat acasă meciurile cu Hermannstadt, Oțelul Galați și FCU Craiova.
Incidentele de la meciul Dinamo – UTA Arad, care au condus la decizia de a juca fără spectatori până la finalul sezonului, au fost extrem de grave. Înainte de startul partidei, au avut loc confruntări violente între suporterii celor două echipe, iar intervenția jandarmilor a fost necesară pentru a restabili ordinea.
În final, restricțiile impuse echipei Dinamo și UTA Arad reprezintă o măsură drastică pentru a sancționa comportamentul inacceptabil din fotbalul românesc.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul GSP și poate fi vizualizată direct aici.