sâmbătă, octombrie 12, 2024
More

    Ultimele articole

    EȘEC total la recrutarea în Armata Română, după desfășurarea primei serii de recrutare/selecție a soldaților profesioniști. Ce salarii oferă MApN

    Eșecul recrutării în Armata Română

    Recrutarea în armată a înregistrat un eșec total, în urma primei serii de recrutare/selecție a soldaților profesioniști. Tinerii s-au dovedit reticenți în a urma cursurile pentru a deveni soldați profesioniști, iar cei care au încercat au întâmpinat dificultăți la probele eliminatorii, atât la cea fizică, cât și la examenul psihologic.

    Doar 40% din locurile disponibile au fost ocupate, iar aproximativ un sfert dintre candidați au eșuat la proba fizică.

    Statul Major al Apărării a analizat datele după desfășurarea primei serii de recrutare/selecție a soldaților profesioniști și a constatat că raportul dintre candidați și locurile disponibile a fost de 1,3, însă majoritatea candidaților nu au reușit să treacă de probele eliminatorii.

    Probleme la probele fizice și psihologice

    24% dintre candidați au fost eliminați la prima probă, cea fizică, descrisă de MApN ca având dificultate medie și fiind destinată persoanelor între 18 și 45 de ani. Această probă include un traseu utilitar aplicativ și o alergare de rezistență pe o distanță de 2 km.

    Dintre cei rămași, 18% au fost eliminați la proba psihologică, iar alți 12% au picat la evaluarea medicală. Astfel, doar 2.626 de candidați au fost admiși, reprezentând 40% din totalul înscrierilor.

    Salarii atractive și beneficii

    Chiar dacă numărul de candidați este scăzut, salariile din armată sunt considerate atractive. Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist este de aproximativ 4.400 lei, din care norma de hrană reprezintă puțin peste 1.050 lei.

    Un gradat profesionist poate câștiga până la 5.765 lei lunar, iar media salariilor se situează în jurul valorii de 5.100 lei. În plus, există și alte beneficii, precum norma de echipare, indemnizații de transport, de chirie, de detașare, de misiune, vouchere de vacanță și altele.

    MApN subliniază și siguranța locului de muncă în armată ca un factor de atracție pentru tineri în alegerea unei cariere militare.

    Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

    LASĂ UN COMENTARIU

    Vă rugăm să introduceți un comentariu!
    Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

    Latest Posts

    S-ar putea să îți placă și