Se spune că în zonele albastre ale lumii se trăiește cel mai sănătos, accentul fiind pus pe consumul de alimente bogate în nutrienți, precum legume, fructe, cereale integrale și proteine slabe. Locuitorii acestor zone consumă adesea papaya, un fruct cu multiple beneficii pentru sănătate.
Beneficiile papaya
Zonele albastre găzduiesc cei mai longevivi oameni din lume, fără probleme grave de sănătate precum diabetul, obezitatea, bolile de inimă sau cancer. Papaya este un super aliment plin de nutrienți precum magneziu, potasiu, acid folic, licopen și vitaminele A, C, E și K, conținând și fier și calciu.
„Papaya este o alegere fantastică în ceea ce privește fructele, fiind o sursă excelentă de compuși fenolici și flavonoide”, spune nutriționista Maya Feller.
Papaya este o sursă excelentă de antioxidanți precum vitamina C, betacarotenul și flavonoidele, ajutând la combaterea radicalilor liberi din corp și scăzând riscul de diabet. De asemenea, conținutul ridicat de potasiu poate scădea tensiunea arterială, având un impact benefic asupra sănătății cardiovasculare.
Cum să consumi papaya
Este recomandat să consumi papaya bine coaptă, moale și suculentă, evitând semințele toxice. Fructul poate fi folosit în diverse preparate precum smoothie-uri, prăjituri, gem sau înghețată, fiind un ingredient versatil pentru diverse rețete.
Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Ce se întâmplă Doctore? și poate fi vizualizată direct aici.