joi, octombrie 3, 2024
More

    Ultimele articole

    Sănătatea mintală NU înseamnă (doar) absența bolii

    Sănătatea mintală nu se rezumă doar la capacitatea de a depăși cu succes provocările vieții, ci și la capacitatea de a ne bucura de ea, de relațiile interpersonale și de propria persoană, conform specialiștilor.

    Dacă reușim să facem față provocărilor, acest lucru înseamnă că suntem într-o stare bună de sănătate mintală?

    Conform unei teorii care susține că fiecare individ trece prin traume în copilărie sau adolescență, iar vindecarea emoțională devine un obiectiv principal, mulți cercetători avertizează că vindecarea poate avea loc doar atunci când ne simțim în siguranță. Siguranța nu se referă doar la absența pericolelor, ci și la existența conexiunilor emoționale.

    Carol D. Ryff, un psiholog și cercetător american, identifică 6 factori esențiali pentru sănătatea noastră mintală, unul dintre aceștia fiind relațiile pozitive cu ceilalți, care implică empatie reciprocă, intimitate și afecțiune.

    Sfaturi pentru sănătatea mintală – cum să-ți găsești echilibrul

    Restul factorilor identificați de Carol D. Ryff includ autonomia, sentimentul de control, dezvoltarea personală, scopul în viață și acceptarea de sine.

    Autonomia poate fi experimentată împreună cu conexiunile interpersonale, cu condiția să nu confundăm autonomia cu o formă de independență care ignoră complet interacțiunile cu ceilalți.

    Sentimentul controlului nu se referă la așteptări nerealiste de a controla mediul sau alte persoane, ci la capacitatea de a gestiona evenimentele cu încredere în resursele personale, acceptarea emoțiilor și identificarea oportunităților.

    Dezvoltarea personală implică creșterea noastră ca indivizi, atât din punct de vedere emoțional, psihologic, cât și spiritual, fiind deschiși către noi experiențe de viață, ieșirea din zona de confort și îmbunătățirea comportamentelor personale în timp.

    Scopul în viață se referă la convingerea că existența noastră are un sens, fiind aliniată unui scop personal bine definit și unor obiective pe termen lung.

    „Adevărul este că, odată cu creșterea stării noastre de sănătate mintală și emoțională, calitatea vieții se îmbunătățește, redescoperim plăcerea de a trăi și învățăm că binele depășește absența răului…”, subliniază Carol D. Ryff.

    4 strategii de sănătate mintală folosite de psihologi pentru a gestiona stresul cotidian.

    FOTO: Shutterstock

    Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Ce se întâmplă Doctore? și poate fi vizualizată direct aici.

    LASĂ UN COMENTARIU

    Vă rugăm să introduceți un comentariu!
    Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

    Latest Posts

    S-ar putea să îți placă și